Friday, July 13, 2007

Alex - ghid catre neant (alcoolizat)

Vineri seara, 7. Iti intri in rol. Bea ceva, stii doar ca maine n-ai nimic de facut, asa ca imbata-te. Rau.
Sambata. Te trezesti la 1, hai 2. Hai 3, ca oricum nu conteaza. Pune boileru` sa incalzeasca apa pentru dus. Asta iti da 2 ore de pierdut. Bea ceva, nu-s multe senzatii mai misto decat sa faci dus beat. Fa dus. Constata cu tristete ca apa te-a trezit si mai bea ceva. Intreaba-te unde-o ascunsa muie asta banii. Cauta-i in primul stadiu al betiei, stii ca atunci esti cel mai coerent. Impleticeste-ti picioarele pana la tipul cu keta. Cel mai bun prieten. Nu te intreba cum il cheama, nu conteaza. Nu stii. Seara.
Imprumuta bani de taxi si apoi ia autobuzul. Directia club (A, cred, nu-mi aduc aminte exact). Gaseste un loc unde poti sa te fixezi. Nu dansa, e o pierdere de energie. Lasa camera sa se invarta, lumea sa te ia drept axa. De rotatie. De revolutie. Viva Che Guevara! (promiti c-o sa te interesezi cine-i tipu` asta...) Limiteaza drumurile la bar band din berile unor oameni pe care nu-i stii. Nu limita drumurile la baie. Comod, comod, dar sa nu exageram. E maine deja
O tipa se uita la tine. Nu te exalta (adica stai dracului linistit!) Se uita pentru ca ii bei berea lu` prietenu-so. Asa poate reuseste s-o futa si el in seara asta. Ea zambeste. Eu am indoieli. Bea...
Ultima doza. Cu o secunda inainte sa "intre" te panichezi un pic gandindu-te la lipsa de igiena a "procedurii". Apoi sunetele devin culori, gandurile fum, gesturile umbre. Praf.
Te trezesti intr-un colt, fara tigari, cu o bere in mana si cu o tipa fixandu-te. Ce dracu, era berea ta, nu? Ba da. So? Poate...? No way! Totusi, ridica-te, aduna-ti romantismul de pe jos. Te apropii de ea, ii intinzi berea si-i soptesti "dai si mie o tigara?". Iti da, pall mall ultra. Dar te place, asa ca taci, fumeza si prefa-te ca-ti place. Atunci auzi vocea lui mihai "hai sa ne plimbam un pic, ce zici?" Nu-ti convine, ea te placuse pe tine, dar iti aduci aminte ca, de fapt nu te intereseaza asa ceva. Stii ce urmeaza.
Adormi.

No comments: